Over Happy in Flow

Emile Wijnen

Emile Wijnen
Emile is gecertificeerd facilitator bij Cuddle Workshops International & Knuffelworkshops Nederland en België.

Emile: “De wereld een stukje mooier maken door mensen met elkaar te laten verbinden. Dat is waar ik blij van word.”

Floris van Berkel

Floris van Berkel
Floris is gecertificeerd Tai chi & Qi gong docent en heeft ruim 10 jaar ervaring in het geven van diverse bewustwording-gerelateerde workshops. Daarnaast is hij gepassioneerd actief in de gedecentraliseerde financiële wereld.

Floris: “Het leven is een verrassing. Door zonder weerstand alles aan te gaan is het voor mij gezond en gelukkig leven!”

“Ons doel is dat jij met een positieve mindset, vanuit verbinding met je hart in een gezond lichaam kan genieten van het leven.“

Achtergrond Emile:

Ik werk graag mee aan een wereld waarin mensen er voor elkaar zijn, samenwerken, bewust leven in samenhang en met respect voor elkaar en voor de natuur. In de vrij individualistische samenleving waarin we leven zie ik eenzaamheid een steeds groter probleem vormen. Zelf voel ik een grote behoefte onze samenleving socialer en meer “ontspannen” te maken.
Ook zie ik veel mensen waarbij de levensenergie onvoldoende stroomt. Dat vlammetje wakker ik graag bij hen aan!

In 2015 ben ik in aanraking gekomen met medicinale planten, wat mijn bewustwordingsproces enorm heeft doen versnellen. Door deelname aan verschillende transformerende retraites en divers lichaamswerk is in mij zoveel aangeraakt, bewogen en verduidelijkt dat ik in 2017 grote veranderingen in mijn leven wilde doorvoeren.
Een langdurige liefdesrelatie werd omgebogen naar een waardevolle vriendschap. Voor het eerst in mijn leven ging ik zelfstandig wonen. Om vervolgens de jarenlange kantoorbaan (o.a. klantenservice B2B & HR) die mij veel energie koste te beëindigen.

Door bewust afstand te nemen van situaties die niet (meer) dienend voor mij waren kwam er ruimte en lucht en kon er iets nieuws ontstaan. Ik begeleide van juni 2017 tot september 2019 bij diverse healingretraites met lichaamswerk en plantmedicijnen, waarbij ik veel mensen heb bijgestaan in hun diepgaande processen van persoonlijk zelfonderzoek. Een zeer leerzame periode bij de organisatie ‘De Gewijde Reis’.

Vrij dansen (in verbinding met anderen) is een passie van mij welke ik in de toekomst wil uitdragen. Ik neem deel aan de opleiding tot Biodanza docent bij de Biodanza School Amsterdam om daar de kennis, kunde, toewijding, bevrijding en plezier tot me te nemen en te groeien naar wat voelt dat voor mij klopt. Naast dans hebben ook yoga en meditatie een belangrijke plek in mijn dagelijks leven.

Achtergrond Floris:

In 2001 heb ik mijn hbo-diploma bedrijfseconomie gehaald, waarna ik 7 jaar in de financiële wereld heb gewerkt- voornamelijk in de beleggingswereld voor Philips en Interpolis/Achmea. Ik was erg carrièregericht, maar omdat ik verschillende lichamelijke signalen kreeg ben ik vanaf 2005 mijn gevoelsleven en innerlijke wereld gaan verkennen. Dit middels een intensief persoonlijk ontwikkelingstraject. Ik heb ontdekt waar alle signalen op doelden en aan mezelf gewerkt. Pijn in mijn buik betekende bijvoorbeeld dat ik mezelf aanpaste omdat ik het enkel goed wilde doen voor anderen. Vergat daarbij mijn eigen behoeftes.
In 2008 heb ik de beleggingswereld vaarwel gezegd om in 2009 te gaan werken bij de landelijke vereniging van Wereldwinkels. Daar verzorgde ik als parttime-medewerker de financiën en personeelszaken. Vanaf 2015 volg ik de behoefte me volledig in te zetten voor bewustwordingsactiviteiten. In eerste instantie vooral middels Tai Chi en Qi Gong lessen. Later als digital nomad via advisering, hoe gezondheid op een natuurlijke manier bevordert kan worden. Gezondheid op alle vlakken!

In 2016 ben ik naar Denemarken gegaan om te leren leven van licht/prana/energie. Dit heeft mijn innerlijke kracht meer wakker gemaakt en anno nu eet ik nog voor mijn plezier, wetende dat het niet hoeft. Ik geniet met mijn liefdespartner Emile van alle smaken die het leven ons biedt. En ben enorm dankbaar!

Het leven als digital nomad is voor mij de pure vrijheid ervaren die ik innerlijk zocht. Alles begint bij onszelf en de uiterlijke wereld spiegelt dat uiteindelijk terug. Van yin naar yang.

Happy in Flow blog

Menu