YinYang retraites

De retraites geven wij op locatie. Op dit moment zijn deze nog niet ingepland.

Tijdens de YinYang retraite zal je jezelf verbinden met jouw innerlijke wereld. En word je uitgenodigd om vanuit daar te verbinden met anderen, zoals dat voor jou goed voelt.

Misschien heb je behoefte aan innerlijke rust? Wat dacht je van Qi gong op een verlaten strandje van een onbewoond eiland? Qi gong brengt je in beweging en zal je energie opleveren. Een week vol avontuur (Yang) én in rust (Yin).

Yin & Yang

Yin en Yang zijn 2 kernbegrippen uit de Chinese filosofie. Wat betekenen ze precies? En wat kun jij ermee?

We leven in een duale wereld, onderweg naar eenheid. En dàt is waar Yin en Yang ons helpen. Vanuit de verschillen ten opzichte van elkaar, samen te vloeien tot èèn. Leren te doen door niet te doen.

Tijdens de YinYang retraite gaan we allereerst ontdekken waar jij staat. Is er al een perfecte balans tussen Yin en Yang? Of neig je meer naar Yang (veel in de actie bijvoorbeeld)? Of misschien heb je weerstand tegen Yin (moeite met mediteren bijvoorbeeld).

Vanuit dit bewustzijn gaan we de balans opzoeken en leren om beide krachten op een natuurlijke manier in te zetten. Zodat jij energiek vanuit je natuurlijke ritme je dagelijkse leven vorm kan geven.

Uiteraard zal de week beiden aspecten ruim belichten. Wat inhoud dat tijd zal zijn voor rust & stilte (Yin) en voor actie & plezier (Yang).

Hoe ziet de week eruit?

De week wordt gestart in Yin en Yang dagen. Op de Yin dagen praten we niet of zo min mogelijk. Op de Yang dagen doen we dat wel en is het programma wat actiever van aard. Uiteraard is er altijd ruimte om je eigen ritme te volgen en te doen waarvan je voelt dat je het doen wilt. Later in de week zal de dag opgedeeld worden in Yin en Yang om de verschillen en vloeiende overlappingen nog beter te voelen en eigen te maken.

Onder andere deze activiteiten zijn in het programma opgenomen (dit varieert per locatie):

  • Stiltewandeling
  • Qi gong
  • Geleide meditatie
  • Happy Flow sessies geïnspireerd op de 6 elementen
  • Snorkel tour
  • Lachbeleving
  • Vrije tijd om heerlijk te luieren of juist het eiland te verkennen
Voorbeeld van een Yin-dag:

Alle maaltijden worden in stilte genuttigd

Ochtend: Qi gong, meditatie en stiltewandeling

Middag: is vrij te besteden

Avond: een Happy Flow sessie geïnspireerd op de Yin-elementen aarde, hout & water

Voorbeeld van een Yang-dag:

Ochtend: actievere Qi gong en een energieworkshop

Middag: optionele excursie, bijv. een hike in de natuur

Avond: een Happy flow sessie geïnspireerd op de Yang-elementen vuur, metaal & ether

In de ochtend doen we meestal Qi gong, gevolgd door ontbijt en aansluitend een workshop. In de middag ben je meestal vrij en bieden we extra mogelijkheden ter invulling.

Tijdens onze Yin/Yang retraite kan je met plezier in beweging komen en daarbij je energieniveau een boost geven. Wij nemen je mee in belevingen die je dichter bij jezelf brengen, je bewustzijn verruimen en zorgen voor lichamelijke en geestelijke ontspanning. Thuiskomen in jezelf en van daaruit verbinden met de ander.

Menu