Leef je droom! ~ Emile’s gewijde reis

  1. Home
  2. Blogs
  3. Leef je droom! ~ Emile’s gewijde reis

Leef je droom! ~ Emile’s gewijde reis

Mensen die mij lang(er) kennen, zeggen wel eens; “wat heb jij in de afgelopen jaren een ontwikkeling doorgemaakt!”
En ja, dat kan ik met veel plezier beamen.
Ik was namelijk tot zo’n 5 jaar geleden een behoorlijk onzeker en volgend persoon die zich afhankelijk van anderen opstelde en al helemaal niet zijn mening en emoties durfde te uiten. Van mijn moeder heb ik dit gedrag deels ‘afgekeken’ en eigen gemaakt. Later werd in een liefdesrelatie die 19 jaar duurde dit gedrag verder gevormd en gesterkt. Ik kon niet opboksen tegen een sterke persoonlijkheid die ook communicatief zeer sterk was.
Het maakte dat ik me klein hield en anderen voor me liet bepalen. Ik leefde meer zíjn leven dan mijn eigen leven.
Ik durfde geen stappen te nemen om werk te vinden dat écht bij mij paste. Door de onzekerheid durfde ik amper te onderzoeken wat dat zou kunnen zijn. Want dan moet ik actie ondernemen en dat is eng! Via een uitzendbureau kreeg ik werk op een stoffig magazijnkantoor. Afwachtend dat ik was, hoopte ik dat een leidinggevende zag dat ik meer potentie had. Dat diegene een beter passende functies voor me zou hebben op een andere afdeling en me weg haalde waar ik zat. Gelukkig gebeurde dat ook. Al werd het er niet véél beter op.
Mijn toenmalige partner hielp me op dat vlak wel, maar daardoor ontstond de situatie dat hij zowel mijn partner als mijn coach werd. Geen gezonde situatie. En zo bleef ik jarenlang hangen op kantoor en zat ik fulltime achter beeldscherm en telefoon, problemen op te lossen voor farmaceutische bedrijven. Ik leefde totaal niet mijn ‘natuurlijke ritme’. Allerlei lichamelijke klachten die stress gerelateerd waren ontstonden, zoals eczeem.

Tot ik voelde dat ik zo niet nog vele jaren langer door wilde leven.
In 2013/2014 kwam ik een filmpje tegen van Mindvalley waarin werd gevraagd drie verlanglijsten te maken;
~ Een lijst voor groei; welke groei (fysiek / emotioneel / mentaal) wil ik graag doormaken?
~ Een lijst voor ervaringen, wat wil ik graag meemaken in mijn leven, hoe wil ik leven?
~ En een lijst voor mijn bijdragen aan de wereld, aan het grotere geheel.

Dat werden dus flinke verlanglijsten! Deze plakte ik op mijn kledingkast zodat ik dagelijks deze lijsten zag en ook las. Dat heb ik een hele tijd gedaan, totdat de lijsten mij eigen waren. En wat zo opmerkelijk is; geleidelijk aan gebeurde er van alles waardoor mijn leven steeds meer vorm kreeg naar wat ik op deze verlanglijsten geschreven had. Hoe mooi is dat!?

Ik neem je een stukje mee op dit pad…

In 2015 kwamen plantmedicijnen op mijn pad, wat mijn interesse wekte. Ik las en hoorde erover dat het heel intens kan zijn, dat je door diepe innerlijke processen hebt te gaan. En juist dát sprak me aan! In korte tijd (tijdens een ceremonie) een hoop oude herinneringen doorleven, er vanaf een afstand opnieuw naar kijken en de emoties die ik toen niet kon uiten, nu alsnog uiten. Bepaalde gebeurtenissen een plekje geven, afronden. En daarnaast in mijn geval ontzettend veel liefde voor mijzelf voelen. En alles dat leeft op deze aarde koesteren.
Ayahuasca, truffels en paddo’s hebben mij geholpen om allerlei opgekropte emoties te uiten wat een ontzettend bevrijdend gevoel geeft. Ik was zo onder de indruk van wat het mij bracht, dat ik voelde bij deze ceremonies zelf te willen begeleiden. Om anderen bij te staan in deze processen.
En bij deze organisatie, De Gewijde Reis, volgde ik een intense jaartraining wat mij verder sterkte. Hier groeide ik verder en werd ik omringd met gelijkgestemden van wie ik veel heb geleerd qua communicatie op een heldere, liefdevolle en respectvolle manier.
Op een gegeven moment werd ik gevraagd zelf een workshop aan te bieden tijdens een 6-daagse retraite. Het werd een boswandeling op blote voeten in de vroege ochtend. Erg spannend vond ik het. Maar wát gaf het een voldaan gevoel toen ik blije gezichten zag en fijne reacties ontving aan het einde van de wandeling. Ik voelde duidelijk dat dit is wat ik wil; mensen verbinden met elkaar en een fijne ervaring geven!

2017 – het jaar van transformatie

Dit jaar nam ik deel aan de jaartraining van De Gewijde Reis. En een reis was het!
In het proces dat daaruit volgde zijn grote veranderingen in mijn leven doorgevoerd. Zo besloten mijn toenmalige partner en ik samen om na 19 jaar als vrienden verder te gaan, niet meer als geliefden. Ons huis werd verkocht en voor het eerst in mijn leven kwam ik op mijzelf te wonen. Spannend en nieuw, maar ook leerzaam en erg leuk! En daarna volgde meer veranderingen, toen mijn werkzaamheden op het werk veranderden en ik moeite kreeg aan de hoge verwachtingen te voldoen in een stressvolle omgeving. Ik kon en wilde niet meer meedraaien in deze ratrace. Soms zoomde ik uit en zag ik mijzelf van bovenaf acht uur per dag achter dat bureau zitten, vastgeroest in dezelfde houding. Heel ongezond voor mijn lijf, want dat heeft juist beweging nodig en véél minder schermtijd.
Eind september werkte ik mijn laatste werkdag en wát voelde ik een opluchting toen ik bij dat bedrijf de deur uitstapte! Er viel een gigantische last van mijn schouders af. Ik voelde me zo ontzettend goed; single, op mijzelf wonend in een klein maar heel fijn huisje en werkeloos. Ik kon doen en laten wat ik wilde, heerlijk vrij!

Zo, flink opgeruimd en opgeschoond dus. En toen?

Na alle hectiek die zoveel veranderingen met zich meebrengt voelde ik de tijd te willen nemen te onderzoeken wat ik nu wil qua werk. Het was tijd voor rust en bezinning. Een jaar sabbatical nam ik hiervoor. Doordat mijn hoofd steeds meer opgeruimd en leeg werd, kwam er ruimte voor iets anders. En dat was wat ik al langer voelde; het in verbinding met elkaar brengen van mensen.

Zo kwam Biodanza op mijn pad, een vorm van vrije dans waarbij je meer gewaar wordt van je lichaam en veel in verbinding met anderen danst. Héérlijk, helemaal fijn! Ik startte aan de opleiding tot Biodanza docent in Amsterdam. En mensen door middel van liefdevolle aanraking met elkaar te laten verbinden sprak me ook aan. Ook hiervoor is een training die ik volgde, en kan ik me sinds 2019 gecertificeerd Facilitator bij Knuffelworkshops Nederland en België noemen.

2019 – het jaar van manifestatie

Twee jaar geleden mijn eigen bedrijfje ingeschreven bij de KVK (wat ik nóóit had verwacht dit ooit te zullen doen – eng! Haha) en begon mijn avontuur met workshops geven. Erg spannend, maar zo leerzaam en mooi! Een boost voor mijn zelfvertrouwen want ik kreeg ontzettend veel hartverwarmende reacties na mijn workshops en ik zag mensen vaker terug komen. Ik kon hen écht een waardevolle ervaring geven.

En hoe fijn is het dit mooie werk nu samen te kunnen brengen met de kwaliteiten die Floris te bieden heeft! Het komt prachtig samen in onze Happy Flow sessies en YinYang retraites. Zo tof dat ik helemaal op kan gaan in het verbinden van mensen door middel van beweging en dans. En dat Floris al zijn kennis over zelfbewustzijn, reflectie en ontspanning door middel van meditatie, klank en Qi gong hierin brengt. Het voelt als rijkdom dit samen aan te kunnen bieden. Van Floris kan ik veel leren, en samen groeien we verder.

2021 – het jaar van realisatie

De manier waarop ik nu leef, samen met Floris, komt heel dicht bij mijn ideaalbeeld. Wat ik jaren geleden al had bedacht dat ik op die manier wilde leven. Veel meer in mijn natuurlijke ritme. En het is nog steeds in ontwikkeling. Helemaal als we na Corona weer workshops en retraites kunnen geven op de mooiste plekken op de wereld.

Wanneer we steeds meer mensen kunnen helpen hun gezondheid preventief hoog te houden. En wanneer zij klachten hebben, kunnen helpen deze versneld aan te pakken. Dat kunnen we nu aanbieden met een prachtig apparaatje dat werkt met helende frequenties – puur natuur dus!
Dit apparaatje helpt niet alleen onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid hoog te houden. Het helpt ook financieel met extra inkomen. Bezig zijn met het positief bevorderen van gezondheid voor onszelf en de mensen om ons heen voelt als rijkdom!

Tot zover, mijn gewijde reis. De droom die ik lééf!

To be continued…

 

 

Menu